RETOURNEREN EN RUILEN

  • Kan ik een besteld artikel ruilen/retourneren?

Ja, alle artikelen die u bestelt op onze webshop, afgeprijsd of niet, kunnen, zolang deze ongedragen zijn en alle aangehechte kaartjes/labels bevatten, op eigen kosten geruild of geretourneerd worden. Ruilen of retourneren in de winkel is gratis.

  • Binnen hoeveel dagen dien ik een artikel te ruilen/retourneren?

Indien het bestelde artikel niet naar wens is, dient u deze binnen 14 dagen te retourneren.

  • Mag ik naar jullie winkel komen om een besteld artikel te ruilen/retourneren?

Zolang een artikel ongedragen is, kun je binnen 14 dagen naar onze winkel komen om een besteld artikel te ruilen/retourneren.

  • Ik heb een artikel retour gestuurd, binnen hoeveel dagen krijg ik mijn geld terug?

Binnen 14 dagen na ontvangst van het retour gestuurde artikel, storten wij het aankoopbedrag terug op uw rekening. Indien u uw gehele bestelling aan ons retourneert en bij het plaatsen van de bestelling verzendkosten heeft betaald, storten wij dit ook terug op uw rekening. Indien u meerdere artikelen heeft besteld en slechts een gedeelte hiervan retourneert, worden deze verzendkosten niet terug gestort op uw rekening. Het bedrag dat u moet betalen om het pakket aan ons te retourneren is voor eigen rekening. Retourneren in de winkel is gratis..

  • Ik wil mijn bestelde artikel ruilen/retourneren, hoe gaat dit in zijn werk?

Indien u een artikel wilt ruilen/retourneren, kunt u hiervoor een retouraanvraag doen op onze webshop. Dit kunt u doen door in te loggen op uw account en te klikken op "Retourzendingen" > "Retourzending aanvragen". De precieze uitleg hiervoor vindt u tevens op de factuur die bij uw bestelling is geleverd. Wanneer uw retouraanvraag is geaccepteerd ontvangt u hierover een e-mail met daarin de verdere uitleg.